fbpx

Nočem zaobljub, rajši imam poljube

Ne maram teh novoletnih zaobljub, ki se jih nikakor ne želim in nočem držati. Iz principa. Ker sem drugačna in samosvoja. Zato sem si namesto zaobljub, pripravila poljube. Poljube sebi. In to kar pet njih.

1. Poljubi svojo kožo.

Vsak dan razvajam svojo kožo do te mere, da ima občutek, da jo poljubljam. Trudim se uporabljati naravna olja, ki moji koži dajo sijaj in ji povrnejo mehkobo. Svoje kože se dotikam počasi, nežno in z občutkom. Nekako imam občutek, da ji to godi.

2. Poljubi svoje korake.

Odločila sem se, da bom upočasnila svoj korak. Da bom hodila tako, da bom ob vsakem koraku začutila dotik s tlemi. In tako dobivam nove poglede na življenje. Stvari, ki jih prej nisem opazila, so tu. Opazim soseda, ki pometa pred hišo in pleše svoj ples, opazim avtomobile, ki drvijo mimo, polni otrok, ki se vračajo iz šole in si žemljo drobijo po bundah. Opazim ples vetra, ki vrtinči zaspano listje. Opazim srednješolski par, ki se sramežljivo drži za roke, njuna pogleda pa sta polna ljubezni, neustrašnosti in zvestobe. Lepo mi je.

3. Poljubi svoje delo.

Rada ustvarjam. Nekako čutim, da imam to v sebi. In da je bilo mnogo let nekje zaprašeno in vesela sem, da sem ta predalček odprla in našla ustvarjalnost, ki me polni. Vseeno mi je, kaj si o tem mislijo drugi. Jaz vem, da delam prav. Da sem na pravi poti in da me nič ne more ustaviti. In hvala vsem vam, ki me z nakupi podpirate in mi vlivate moč in energijo.

4. Poljubi otroke, moža, družino in prijatelje.

Najlepše je, ko lahko poljubim moje. Vse tiste moje, brez katerih ne morem. Ki me opogumljajo, spodbujajo, vlivajo moč in preprosto ljubijo. Točno tako kot sem. Z vsemi napakami, solzavo in norčavo. Vsi moji, ljubim vas. In rada vas poljubljam. 

5. Poljubi sebe.

Ne gre vsak dan, se pa trudim. Postaviti sebe na prvo mesto. Se imeti rada. Verjeti vase in pozabiti na vse tiste kilograme viška, vse krogce na lasišču, ki so brez las. Si zaupati in si privoščiti. Kar pač potrebujem. Kavo, čvek, kozarec vina, okusno večerjo, vikend oddih. In to brez slabe vesti.

Poljubljajte se tudi vi. Ker so poljubi zdravilo za dušo. 

Cmok,
Tjaša

Prijavite se na Poppy novičke.

S prijavo na Poppy novičke dovoljujem uporabo osebnih podatkov skladno s Pogoji poslovanja.