fbpx

Pogoji poslovanja

Naročniki ponudnikovih storitev se morajo strinjati s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.poppylove.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Poppy so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:
Tjaša Klemen s.p.
Brilejeva 1

1000 Ljubljana

e-mail: tjasa@poppylove.si

IBAN: SI56 1010 0005 3191 012 (Banka Intesa Sanpaolo d. d.)

Matična številka: 6611923000
DŠ: 44476531 (v skladu s 94.čl. ZDDV nisem davčni zavezanec)
Družba je registrirana na AJPES, izpostava Ljubljana

Spletna trgovina Poppy (v nadaljevanju “spletna trgovina”) je v lasti Tjaša Klemen s.p. (v nadaljevanju “ponudnik”), ki z njo tudi upravlja. Pravico do nakupa ima kupec z registracijo ali brez. Ob registraciji v spletno trgovino (ustvari račun) pridobi obiskovalec uporabniško ime (enako naslovu e -pošte) in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno z garancijami),
dostopnost artikla
pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene
način plačila in dostave,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Ponudba artiklov se v spletni trgovini sproti ažurira in dopolnjuje.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino ob prevzemu (po povzetju)
z nakazilom na račun ponudnika spletne trgovine

Znesek priporočene dostave znaša 3,50 EUR. Ob znesku nakupa nad 70 EUR je dostava brezplačna. Provizija Pošte Slovenije pri plačilu po povzetju še ni vključena v znesek dostave in je dodatno zaračunana ob prevzemu, tudi v primeru brezplačne poštnine.

Tjaša Klemen s.p. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga je ta dolžan preveriti. O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Cene
Cene ne vsebujejo DDV , ker ponudnik ni zavezanec za DDV.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.

Promocijske kode
Občasno kupcem preko komunikacijskih kanalov ali osebno, pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti kot so popusti ali darila. Promocijska koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se jo z vnosom pri zaključku naročila. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Postopek nakupa
1. ODDAJA NAROČILA:
Izdelek, ki ga želite kupiti, preprosto dodate v košarico s klikom na gumb “dodaj v košarico”.
Nakupovanje lahko nadaljujete kjerkoli, izdelek bo ostal v košarici. V zgornjem desnem kotu (“košarica”) lahko med nakupovanjem spremljate količino izdelkov v košarici.
Ko želite zaključiti nakup kliknete v zgornjem desnem kotu na gumb “košarica” in nato gumb “naprej na naročilo”.
Preverite izdelke in količine, registrirajte se in kliknite na gumb “zaključi nakup”. Podatki se bodo shranili za prihodnje nakupe. Naslednjič se boste lahko prijavili v spletno trgovino z navedenim e-mail naslovom in geslom.
V kolikor ste že registrirani in prijavljeni je vaš naslov za dostavo že vnešen. Izberite samo način plačila in dostave ter kliknite na “zaključi nakup”.

2. NAROČILO SPREJETO
Po oddaji naročila boste videli povzetek naročila. Na spletni strani www.poppylove.si so vam vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila v rubriki Moj račun.

3. NAROČILO ZAKLJUČENO
Ponudnik v dogovorjenem roku (največ 7 delovnih dni, v kolikor pride do zamika, ponudnik o tem obvesti stranko po elektronski pošti ) blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (tjasa@poppylove.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

43. č in d člen ZVPot – Zakon o varstvu potrošnikov

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh po prejetju blaga (oziroma po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Tjaša Klemen s.p., Brilejeva 1, 1000 Ljubljana, gsm: 031 549 201, tjasa@poppylove.si, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti).  Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe.

Pogodbe sklenjene zunaj poslovnih prostorov (43.b – 43.e člena) za prodajo blaga, kjer vsota vseh plačil, ki jih plača potrošnik presega 20€ in kjer 43.b člen določa, da mora podjetje poleg informacij iz prvega odstavka 25.b člena potrošniku posredovati tudi informacije najpozneje preden ga pogodba ali ponudba zavezuje o pogojih, roku in uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe v skladu z 43.č in 43.d členom, skupaj z obrazcem  za odstop od pogodbe iz petega odstavka 43.d člena ZVPot.
Edini strošek, ki ga mora plačati potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga.

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila. Povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je bilo dogovorjeno drugače. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga. Potrošnik blago pošlje na naslov: Tjaša Klemen s.p., Brilejeva 1, 1000 Ljubljana, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva na naslov podjetja.

Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Blago je potrebno vrniti na naslov:

Tjaša Klemen s.p.
Brilejeva 1
1000 Ljubljana

Kupec zraven priloži račun. Prejeto blago mora kupec vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 5 dni od obvestila o vračilu blaga.
V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 5 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani pri registriranih članih: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Poppy in vsi izdelki v njej so ročno in večina njih tudi unikatno delo ponudnika Tjaša Klemen s.p. in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, pritožba pa se odda prek e-poštnega naslova tjasa@poppylove.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov

Tjaša Klemen s.p. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek,
naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
državo prebivališča
naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki.
čas in datum registracije,
arhiv komunikacije s ponudnikom (Tjaša Klemen s.p.)
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Z registracijo v spletno trgovino Poppy (www.poppylove.si) dovoljujete ponudniku hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

Z uporabo naše spletne strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naši strani.

Upravitelj spletne trgovine (Tjaša Klemen s.p.) podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih spletna trgovina Poppy zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v primeru potreb sodišča ali drugih državnih organov za izvajanje postopkov, za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine Poppy.

©poppy